Blöt gräsmattan: de bästa tipsen

Alla som har en trädgård vet att det är viktigt att vattna hela ytan jämnt och regelbundet. Precis som människor och djur behöver gräs mat, vatten och energi. Den tar emot energi från solen, näringsämnen från jorden och vatten från regnet. Tyvärr är det inte möjligt att exakt planera när det kommer att regna, så du måste vattna gräset regelbundet. Denna blogg delar några värdefulla tips för att hålla din gräsmatta lutad under sommaren. Ta reda på vilken typ av terräng du har
Jordtypen i din trädgård påverkar flora och fauna i din trädgård. Därför är det viktigt att veta vilken typ av jord du har. De vanligaste jordtyperna i Nederländerna är: Sand, lera, lera eller torv. Vilken typ av mark du har beror till stor del på var du bor. Om gräsmattan är på sandjord kommer vattnet att falla snabbare och måste vattnas oftare.

Spraya på morgonen
Morgonen är den bästa tiden att vattna gräsmattan. På detta sätt matas gräset hela dagen för att absorbera vattnet före solnedgången. Fördelen med detta är att svampar är mindre benägna att invadera din trädgård. Solen är inte heller på topp på morgonen, så gräset är mycket mindre sannolikt att brinna. Anledningen till att vatten kan bränna gräs är att dropparna kan fungera som ett förstoringsglas. Så snart solen skiner brinner gräsens blad. På mycket varma dagar (över 30 grader Celsius) kan du också spraya lätt när solen går ner i slutet av dagen. Detta gör att gräsmattan svalnar något. Se till att du har tillräckligt med tid för gräsmattan att torka innan det blir mörkt.

 

Spraya mycket
Det är bättre att vattna en kort tid och längre än mycket ofta. Regelbunden sprutning under en kort tid kommer att minska ogräsets styrka. Detta beror på att inte alla jordar är fuktiga och gräsrötterna inte häckar här heller. Om du vattnar jorden väl sjunker gräsrötterna djupt och gräsmattan blir starkare. Men om du bara sådde gräset måste du göra tvärtom. Det är viktigt att hålla ogräset väldigt fuktigt, men rätt mängd är viktigt. Det är bättre att spraya lätt 4 gånger om dagen än en gång om dagen.
Samla vatten i ett regnbad
När regnvatten samlas upp i en vattenfat eller behållare, droppar det bokstavligen hundratals liter vatten. Du kan använda detta vatten för att vattna din trädgård. Det fångade regnvattnet har mindre kalk och salt än kranvatten, vilket gör det mycket lämpligt för gräsmattor.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these